Коагулятор - незамінний помічник у медициніКоагулятор – це хірургічний прилад, який використовується для розтину тканин або швидкої зупинки кровотечі за допомогою високочастотного струму. Метод коагуляції використовується з 20-х років минулого століття і постійно вдосконалюється завдяки сучасному обладнанню. Сьогодні електрокоагулятор дозволяє мінімізувати травмуючий вплив на тканини тіла, швидко зупинити кров і зменшити запальні процеси в місцях втручання. Прилад однаково ефективно працює на поверхневих та глибинних шарах тканин, що робить його незамінним у більшості сфер хірургії. Коагулятор широко використовується у загальній хірургії, травматології, стоматології, гінекології, урологи, косметології та багатьох інших областях. Інтернет-магазин медичного обладнання Forzamed пропонує надійні та функціональні коагулятори, затребувані в будь-якій сфері.

Функції та принцип дії коагулятора

Принцип дії електрокоагулятора полягає в перетворенні високочастотного струму в теплову енергію. Проходячи через тканини, струм нагріває їх до заданої температури, викликаючи необхідні зміни.

Апарат електрохірургічний може виконувати такі функції:

    • Розтинати тканини шляхом подачі струму великої щільності в точку застосування активного електрода.

Виконувати девіталізацію – цілеспрямовано руйнувати аномальні тканини та новоутворення. Процес починається за температури від 50°С, а продукти розпаду тканин виводяться організмом.

  • Здійснювати лігування, тобто, запаювати судини. Для цього на необхідну ділянку судини циклічно подається імпульс, який вимірює опір стінок, формує силу сигналу і висушує судинний колаген до повного запаювання.

 

Залежно від налаштувань і бажаного впливу, апарат може нагрівати тканини від 40 до 300°С.

Види коагуляторів та їх особливості

Функціонально коагулятори поділяються на монополярні та біполярні.

  • Монополярний коагулятор – це, по суті, електричний скальпель, робоча частина якого виконана у вигляді голки, кульки або петлі. У процесі роботи задіюється один електрод, який впливає на тканини точково та викликає їх розтин та коагуляцію. Вартість такого приладу полягає в можливості працювати на великій глибині.
  • Біполярний коагулятор – має два активні електроди, між якими проходить високочастотний струм, і викликає коагуляцію ділянки тканини, розташованої між ними.

Залежно від широти охоплення ділянки тканини можна використовувати контактний або безконтактний монополярний коагулятор. Перший утворює розріз і чисту рану, другий – викликає випаровування клітинної речовини у місці зіткнення, і може охопити велику ділянку, уникаючи руйнування сусідніх тканин.

Для чого варто купити коагулятор?

Ефективне та надійне обладнання необхідно тим, хто прагне оптимізувати свою роботу та підвищити якість послуг.

Компанія ForzaMed Україна – офіційний представити KaWe Німеччина, пропонує коагулятори для різних областей хірургії, які:

  • прискорюють проведення процедур та втручань;
  • знижують ризик кровотечі та спрощують роботу фахівця;
  • мінімізують інвазивність (травматичність) втручання;
  • прискорюють відновлення;
  • забезпечують безпеку.

Широкий вибір техніки дозволить вибрати апарат із необхідною частотою, потужністю та іншими індивідуальними параметрами.